1933-12-26

HOK

26/12 ‘33

G. We zijn behouden thuisgekomen, zonder mik-mak met de auto en Axel in blakerend welzijn. Deze is zichtbaar verheugd dat hij weer in zijn welbekende omgeving is. In Poerwokerto was hij volkomen uit zijn doen. Hij miste dan ook alles: zijn box, zijn kamertje. Wytje’s bed, dat veel op het zijne lijkt, vond hij slechts matig. Althans het belette hem niet om te brullen, wanneer we hem erin stopten. Gelukkig dat Wyt en Menno er zich niet veel van aantrokken. – Nu is hij weer jolig en opgewekt. Gedurende de autorit – 7 uur lang – zat hij op Eidje’s schoot uit te kijken, of te slapen. Nu en dan werd hij driftig omdat hij niet mocht wat hij wilde. Maar zoals gezegd: de reis is erg goed afgelopen. We hebben A. en Th. gezien in hun omgeving – Gisterennacht met hen en hun vrienden een Kerstdiner gehad (natuurlijk is het erg laat geworden en vandaag zijn we natuurlijk erg melig), we hebben ervaring opgedaan dat we niets moeten meenemen wanneer we weer met Axel op reis gaan. In elk geval zijn box.

We hebben gehoopt dat we nog met de Pelikaan iets kunnen schrijven, maar helaas is dit niet meer mogelijk, de Pelikaan vertrok vanochtend reeds naar Batavia en de laatste buslichting had hedenmiddag [2] plaats, toen we nog tuften. Dus sturen we deze brief per gewone vliegmail. 

Onze Nieuwjaarswensen gaan hierbij.

Tot overmaat van ramp is Bert Schlutter plotseling gekomen. Hij weet nooit van weggaan, maar dit keer zullen we hem wegsturen, we gaan vroeg naar bed.

Dag Hok

EIDA

Liefjes –

Jullie krijgen wel wat met de Pelikaan en ook weer met deze IJsvogel(?), maar ’t is minder dan je gewend bent, omdat we omvallen van de slaap. Ik heb net “De kluizenaar” aan Bert meegegeven. ’t Is toch een aardige jongen; ik zal hem zeggen een ander keertje langer te komen. Gelukkig dat je zo geniet van je “Bijbel” zoals je die Kluizenaar noemt en dat je weer beter was en naar Groningen kon gaan. 

Ons Kerstfeest op je verjaardag van IEVA was zeer geslaagd, wel 70 mensen! Irene is dus maar heel even geweest. Wat deed ze dan eigenlijk in Holland? Dan had ze toch even goed helemaal in Duitsland kunnen blijven? Vraag van haar maar niets te beslissen over wat ik je schrijf over die leraressen en zo, want zij weet daar toch niets van. Voorlopig gaat het dus niet door met die lerares. –

Gelukkig Nieuwjaar!!

Dag Eida

Details

  • Plaats: Bandoeng, Berlageweg 3
  • Auteur(s): Hok
  • Pagina's: 2
  • Soort: Luchtpostpapier
More in this category: « 1933-12-18 1933-11-14 »