1932-09-21

EIDA

21 sept.’32

Liefjes –

Langzamerhand ga ik er een gewoonte van maken met de luchtmail op vrijdag te schrijven maar je kunt ook zeggen dat m’n visite bij voorkeur de dinsdag uitzoekt om me te amuseren! Ik schreef jullie geloof ik niet, dat het de vorige maal Bert Schutter was die hier om 6 uur zat toen Hok thuiskwam van ’t tennisveld en ik op de Vivos- vergadering was. Hij had zich wel aangekondigd, maar Hok had hem afgezegd via zijn hospita, die het vertikte de boodschap over te brengen. Daarnet haalden we Zus van de trein, die genoot van onze kou na de 12 uur lange zit, wat haar niet “ligt”! Nauwelijks waren we thuis of daar komt een auto binnenrijden en daar stapt kalm Houw uit die voor 10 dagen komt! Hoe vind je. Ik vind het eigenlijk wel prettiger 2 dan 1 logé, want dan kun je ze elkaar ook eens bezig laten houden! Houw vroeg direct of Zus met hem ging zwemmen ’s morgens daar hij zonnebaden wil nemen. Voor Zus zou ’t ook goed zijn en voor mij om dan alleen thuis te blijven! Houw, de tijdelijk waarnemend lector, heeft al 2 colleges gegeven, die in goede aarde vielen.  Er is 1 aardig Chinees meisje en 2 Hollandse en Houw hoopt dat hij daar geen hartziekte zal oplopen! – Houw en Zus zijn beiden wat kouwelijk en Hok en ik hebben zitten smelten aan tafel met alles dicht. Ik, de ex-koukleum, heb het nu steeds warm, veel prettiger. – Zus weet niks van Tante Leidi’s brieven, geloof ik, althans ze informeerde zo naar je en zei dat T. L. de laatste keren [2] maar weinig geschreven heeft door de drukte van inpakken. – Wat enig dat Moeder’s haar weer kleur krijgt, heb je Polano maar laten zitten? Verstandig hoor!

Ons huis is dus weer voor een tijdje gevuld, de mensen kunnen het er nu nog van nemen, nu de babykamer nog niet is ingericht. Ik denk dat wij het logeerbed dan maar in de 2e bediendekamer opslaan, je weet, achter ons huis, naast de kamer van Kasan, voor het geval het nog eens nodig mocht zijn. Mensen-alleen kunnen altijd op de divan zoals Houw. – Annie Schüller kreeg dus gister haar 2e zoon Robbert Jan, terwijl ze geen minuut aan een meisje getwijfeld had. Ik ben erg benieuwd wat ze er zelf van zeggen zal, maar een kind van je samen is tòch lief hè! Ze heeft het hem vlug gelapt. Het toeval wilde dat ze die nacht voor de gezelligheid voor een eenzame vriendin bij háár logeerde en ze ’s nachts om 1 uur naar het Ziekenhuis moest – Wij hebben dus van haar logeerpartij alleen maar plezier gehad, de last heeft ze een ander opgelegd! – Donderdagavond: gistermorgen en vandaag was ik even bij Annie en ze gloeit van trots over haar zoon van 7 pond. Het is een erg leuk jong en hij is suikerzoet. Ze voedt hem alleen niet zelf, maar daar heeft ze met Jackie zoveel narigheid mee gehad dat ze ’t wát rustig vindt zo. Het is misschien wel jammer voor het kind. – Vrijdagmorgen: Zus gaat morgen om 2 uur weg en ’s avonds krijgen we het Bruidspaar Van Raalten-v. d. Hoek te eten. Houw blijft tot woensdag en dan komen Egbert en Baukje misschien al  dinsdag. Ik heb nu al schoon genoeg van logé’s, vooral omdat ik nu niets meer aan m’n lezing doe, die ik al donderdag moet houden. Maar enfin, ik zal ’t wel overleven. Maar als deze maand om is, kijk ik fijn naar niemand meer om. Jan Schüller had ik ook aangenomen voor deze week-end, maar Hok vindt dat het niet kan om het Bruidspaar – het zou ook duur zijn om een dinertje [3] voor 6 mensen in plaats van voor 4 in elkaar te zetten! Annie vroeg ook met haar baby te mogen komen, daar ze nog 5 dagen in Bandoeng moet blijven nadat ze uit het Ziekenhuis mag. Maar ze snapte zelf direct dat het minder geschikt was. Ik zou eigenlijk ook niet een ruimte hebben voor een wieg en een badje terwijl het logeerbed nog in de kamer staat.

Maar in oktober en november ga ik me fijn aan mezelf en m’n gezin wijden. Ik moet nog noodzakelijk nachtponnen en pyjama’s hebben. Eén pyjama heb ik nu ondertussen gemaakt, hij is bijna klaar. Ik ben reuze blij dat ik tenminste die hempjes heb, waar niets aan te doen is, alles is heel! Als ik niet alles al van de baby gehad had, had ik niet alles kunnen doen, wat ik nu gedaan heb deze maanden. Het is toch eigenlijk belachelijk een lezing te houden in je 6e-7e maand! – Zus is heel wat [4] ruimer van blik dan haar Ma. Ik zal haar vandaag of morgen vertellen van T. L.’s brieven want dan weet T. L. tenminste dat ik het weet en hoe ik erover denk. – Zus is heel aardig, alleen wat druk.

Jullie krijgen vandaag een raar ratjetoetje – ik sluit die brief mee die bedoeld was mee te gaan per luchtpost. Die zal jullie misschien nog wat onduidelijks ophelderen.

Tine Schepers is erg verrukt van jullie Bredero-vers. Ze had er vast op gerekend dat we morgen kwamen en schrijft me enige boodschappen om voor haar mee te brengen. Zus zal ’t nu meenemen, we gaan dadelijk samen naar de stad.

Emy komt begin oktober bij Dien logeren, leuk hè dat ze nu zoveel aan elkaar hebben. Jan is dan zeker op reis.

De kiekjes zijn van Hok’s Papandajan tocht, waar hij een weekend op de top logeerde – Dag liefjes.

We zijn erg verrukt dat Emma nu zo goed zichtbare inkt gebruikt.

Details

  • Plaats: Bandoeng, Berlageweg 3
  • Auteur(s): Eida
  • Pagina's: 4
  • Soort: Brief, gelinieerd papier
More in this category: « 1932-09-16 1932-09-22 »