1945-11-26 Moeder aan E&H

MOEDER
Amsterdam, 26/11'45
Lieve Schatten,
Overmorgen vroeg vertrekt er een 2e vliegtuig – wij kunnen dus alleen maar een kort briefje schrijven en zeggen, hoè rijk we ons voelen sinds eergisteren er 4 brieven voor ons meekwamen met het 1e vliegtuig – 's morgens bracht de post één van Dirk en één van Thijs, 's middags kwam die van jullie en één van Em! Heerlijke berichten allemaal, die getuigen van geestelijk en lichamelijk welzijn en evenwicht, van jullie werklust voor de opbouw en ...... van de sterke oude band die ons aan elkaar bindt. Ik zou alles graag uitvoerig beantwoorden, maar daarvoor is meer tijd nodig dan die we nu hebben, vooral ook omdat Eida Rempt nu bij ons logeert een paar dagen en omdat we zoveel aanloop en zoveel te doen hebben. We antwoorden dus wel uitvoerig met 't volgend vliegtuig. We hebben wel veel zorgen over de toestand van jullie land en dus ook over jullie en je toekomst maar dat zal ook wel terechtkomen met Gods hulp. We blijven dus maar vertrouwen. – Jullie krijgen dus het huis wel terug, maar 't is akelig dat alles verder weg is, maar er zal wel wat voor in de plaats komen, zoals we hier ook zien en Zuster Anna zal jullie wel even lief helpen als ons en Marietje – Van die auto die zomaar wegreed met de andere aan een touw is ook naar – maar wat hebben we allen er van en in genoten. Het leven zal wel heel anders worden, net als hier maar we hebben een leerschool doorlopen in het "afstand doen" en nu we allen het allerhoogste, nl. elkaar hebben mogen behouden, valt dat zo zwaar niet. Je schrijft wel erg klein Eid maar we hebben een best vergrootglas. Ga dus maar door veel op een velletje te schrijven – Hoe heeft Axel het wel gemaakt in het jongenskamp alleen? En sturen jullie gauw kiekjes? Als Hok zijn eetkamer weer in orde heeft? En als hij nog niet gewisseld heeft ten 2e male, kan 't ook wel. Hoe is 't met Houw en Ho gegaan en met Tek Bheng? Zijn ze er allen goed doorgekomen? Vreselijk van Jan Drost, hè – wat een terugkomst voor Emy alleen met hun 5 kinderen. De laatste een zoon, ook Jan Jacob. Zijn moeder zal die slag niet weer te boven komen..... Zij schreef mij een brief toen zij 't nog niet wist, vol ongerustheid. Ook Hero Borger en Louis Schüller zijn er niet meer. Het is mij net gegaan zoals jou Eid – ik had ook het rotsvaste vertrouwen, dat we alles zouden doorstaan en elkaar gezond en wel terug zien. Moge dat zo zijn! Kust de kindertjes en elkaar van Moeder en Omie.
We zijn zo gezellig bij Jup en Ida op bezoek geweest – hij moest alles weten van jullie allen – ook Bob Mörzer Bruyns informeerde in zijn brief aan zijn
[Randje links]
pleegouders Jorissens, of we al wat van jullie wisten. Hij ligt in een ziekenhuis in Washington na
[Randje rechts]
een auto ongeluk. Mevr. van Gilse is ook best, woont nu bij Tine en Jaap, die een mooie baan heeft in Waalwijk. Malie is geopereerd (schildklier) schreef Mia .
[Randje boven] Hebben jullie onze R. Kruiskaart en formulier ontvangen en de lange brief met 't vorig vliegtuig?

Details

  • Plaats: Oranje Nassaulaan 52 bv.
  • Auteur(s): Sari Schepers-Cohen
  • Pagina's: 1
  • Soort: Luchtpostpapier
  • Bijzonderheden: -