1929-05-21

HOK

Port Said 21/5 1929

We zitten in Port Said, smoorheet. Beroemde goochelaar gezien en ons geweldig vermaakt. Egyptische sigaret in de mond, smaakt goed. Uw kaart ontvangen. Hartelijk dank.

EIDA

Ook een brief van Anneke, waar mee in aansluiting, we jullie meedelen dat de Soembadoek, die A. en Th. sturen, ook van ons is (dit bericht komt te vroeg, maar nu kun je je er vast op verheugen). We liggen op ’t ogenblik stil en het is werkelijk drukkend warm – op ‘t ogenblik lopen alle soorten mensen over het dek, Turken, Arabieren. Ze zijn helemaal roodbruin verbrand; een man alleen in zwembroekje zwom naast de boot bij het binnenkomen in de haven, dook naar munten en stopte ze allemaal onder z’n tong en toch kon hij nog schreeuwen om meer! Het is nu 12 uur, na 1 uur, zullen we wel van boord mogen om de, volgens Anneke vieze stad, te bezichtigen. Verder geeft ze vele wijze raad om veel sport te doen, dat verdrijft de warmte.

HOK

Straks gaan we dit oord van paria’s bekijken. De boot vertrekt om 17 u. – De goochelaar begint [2] weer. Het is wonderbaarlijk zo handig als hij is, niet alleen met zijn kunstjes, maar ook met het ophalen van geld. – Heel fijn, dat u onze reisbeschrijvingen leuk vindt. – Gisteren stuurden wij 19 epistels weg, waaronder 10 brieven, massaproductie, zodat nu en dan de kwaliteit der brieven wel er onder leidt. Dag Hok en Eida.

Details

  • Plaats: Port Said aan boord van de Pieter Corneliszoon Hooft
  • Auteur(s): Hok, Eida
  • Pagina's: 2
  • Soort: Prentbriefkaart N.V. Stoomvaart Maatschappij Nederland