1929-05-15

HOK

San Margherite Ligure, 15/5 ‘29

G. Terug naar de Natuur. De temperatuur in de trein gisteren was 30°C. Lentetemperatuur!! R … eden gezien. Oorspronkelijk naar Rapallo gewild, maar in dit plaatsje afgestapt. Hebben er geen spijt van. Vlak voor ons hotel ruist de Middellandse Zee. We wilden er maar alvast aan wennen. We blijven hier tot vrijdagochtend en gaan dan direct aan boord. Genua lijkt ons vies. Van de trein gezien is ze net als Rotterdam gezien van het viaduct. Veel vuile was maar die minder kleurig is dan in Rotterdam. Portefino is dichtbij, we gaan er direct heen. Gisteren was de zee spiegelglad, nu is er een z. wind komen opzetten – 

EIDA

Het is nu 18.30 u. – we zitten op onze houten pier van het hotel op zeildoekstoelen. Het begint net te onweren, geen regen maar de zee wordt al woest en het is fris. Vanmorgen naar Portefino, snel gewandeld langs een soort Axenstrasse – het schitterendste weer met een dito stemming – helaas hadden we daar maar weinig tijd omdat om 12.30 de lunch is, maar we hebben wel een buitengewoon plaatsje ontdekt  hoog ziend op de rotsen en de hemelsblauwe zee: onze lievelingskleur! De wegen ruiken hier naar de zaligste bloemen – veel vruchtbomen. 

[Randje verso]

Dag Hok en Eida.

 

 

Details

  • Plaats: Santa Margherita, Ligure
  • Auteur(s): Hok, Eida
  • Pagina's: 2
  • Soort: Prentbriefkaart
  • Bijzonderheden: Recto: ‘Santa Margherita Ligure vista dall’ Hotel Regina Elena'. Verso: tekst. Op prent met pijl “onze kamer/ons hotel: zeer aan te bevelen”
More in this category: « 1929-05-14 1929-05-21 »