1938-04-21

EIDA

21 april ’38.

Geliefden – Ik had al een dikke brief klaar om van Colombo te versturen, maar nu horen we dat de post van Sabang 10 dagen eerder in Den Haag is en zal ik nog wat van onze verdere reisgebeurlijkheden tot Sabang melden en dan versturen per vliegpost. Je krijgt hiermee dan de kiekjes – dat is praktisch verdeeld. Helaas is die van Duinrell mislukt, maar die stuur ik toch maar, dat je hem kunt zien. Die van de voorbijvarende Indrapoera vind ik schitterend; vind je niet?

Dag engeltjes – ik heb erg veel plezier van m’n krullen!

Omhelsd Eida. [2]

HOK

21/4 ”38.

G. Het is nu meer dan de Rode Zee temperatuur. Weinig wind en een zwaarbewolkte hemel. Gisteren heeft het gelukkig gegoten, zodat het wel wat koeler geworden is. In de hut is het een broeikas temperatuur. Ik slaap sinds twee nachten op de grond. De matras is me te broeierig. We amuseren ons best, hebben natuurlijk tijd voor niets. – Gisteren verloren we helaas ons ringwerp-spel, Eida en ik waren te bibberig van hand om goed te kunnen gooien [EIDA na het gekostumeerde bal]. – Straks komen we in Colombo. De boot blijft er van 13-18 uur, juist het heetste deel van de dag en waarschijnlijk ook regen. We denken niet aan wal te zullen gaan. Onze passen zijn ook verlopen. – Axel heeft helaas zijn zeurig toontje nog niet afgelegd, terwijl Lisa vooral bij het naar bed gaan lastig is. Van tijd tot tijd krijgt ze ook dadels van ons dessert. De kinderen hebben wel wat last van de warmte, daar is het gelukkig bij gebleven. Van galbulten gelukkig geen sprake meer. [3] We moeten voor de 23e onze koffers overgepakt hebben; de reis schiet dus al op. Zodra we in Priok op de kade staan is ook het verlof automatisch om. (De boot trilt een beetje, vandaar dit bibberig pootje, dat dus niet komt door drankgebruik!) Het is wel prettig om met zo’n half bezette boot te reizen. Het is rustig en de passagiers zijn gemoedelijker. 

We denken nog vaak aan de prettige tijd in het Papaverhof en danken u nog voor alle moeite die we bezorgd hebben. De kinderen vragen nog naar Omie en Opa.

Dag Hok.

Details

  • Plaats: Aan boord van de Christiaan Huygens, vlakbij Port Said
  • Auteur(s): Eida, Hok
  • Pagina's: 3
  • Soort: Gelinieerd bloknootpapier
More in this category: « 1938-04-16 1938-04-24 »