1937-06-08

EIDA

8 juni ’37.

Lieverdjes –

Vandaag een kort briefje – ons hoofd loopt ons om! We doen niets dan koffers pakken en bezoeken afleggen. Gistermorgen liet ik de kinderen thuis en deed alleen 7 bezoeken, daarna boodschappen met Hok in de stad en na het middagslaapje weer 3 – toen gauw de kinderen in bed leggen en nu wéér 8 bezoeken!! Ik had die dag naar de tandarts gemoeten om de tampon eruit te laten halen van de kies, die ik er zaterdag uit liet halen na afloop van weer 3 bezoeken samen met de kinderen. Daarna nam ik me voor om de kinderen thuis te laten. Ze zijn meer dan onhebbelijk en kibbelen aan één stuk! Zondag waren we naar Tjiandjoer voor een oude Tante van Hok, die juist niet thuis was. We aten toen met ons vieren bij de jongste zuster van Betsy Thung, en gingen daarna nog een Tan opzoeken in de buurt [2] die vandaag bij ons rijsttafelde. Vanmorgen beklom ik met een kennis de Papandajan met de auto, de hele morgen rijden tot in de krater – ik was danig wagenziek, doordat ik voor mijn doen haast niet eet van alle plannen die m’n eten in m’n maag vervangen! – Het duizelt me wat ik allemaal nog te doen heb. Maar morgen heb ik een lange ochtend – als de kinderen nu maar niet lastig zijn! – Daarnet kocht ik nog voor Dien en haar kinderen ieder een cadeautje, dat Jo Waal hen zelf zal brengen. Hok heeft in de gauwigheid nog een zenuwbehandeling in een kies en overmorgen moeten we nog ingeënt. Hok heeft dat steeds verschoven omdat hij nog tot voor kort moest werken aan een publicatie. Nu moet het de dag voor ik wegga nog gebeuren – ik moet dus een schietgebed doen dat we er geen last van zullen hebben! Vrijdag ga ik naar Batavia, logeer bij Jan en Tine tot zondag – dan 2 dagen naar Buitenzorg en de laatste nacht weer in Batavia. Hok heeft kans [3] dat hij er ook zal zijn die laatste nacht. Mam, nog een verzoek – zou je de administratie van Vrouw en Gemeenschap in de Zeestraat willen vragen al mijn volgende nummers dus tot het eind van het jaar voortaan te willen sturen p/a Mevr. W. Dommissie-van Alphen de Veer, Van Ruysdaelweg 2. Dan lees ik jouw blaadje wel en die mensen hier zijn erg blij met het mijne. Verder niets dan drukte – ’t is 11 uur – ik tol van de slaap.

Eida. [4]

HOK

G.

Bedankt voor de boodschapjes en voor de tijden van de trein.

Gaarne één grote kamer in een hotel dichtbij Zürich Enge. We hopen de trein van 7.45 te halen, maar heb er een hard hoofd in, indien de boot pas om 7 uur gemeerd ligt.

Ik zal naar Basel trekken wanneer vrouw en kroost aan Moeder zijn afgeleverd. Ik zie dan ook Moeder, al is het maar héél even (3 min.). In Zürich en in Basel kan ik dan mensen opzoeken die ik toch spreken moet. We zijn doodop van het visiteren. De koffers gaan overmorgen weg. Mijn werk is gereed.

Dag Hok.

 

Details

  • Plaats: Bandoeng, Ruysdaelweg 6
  • Auteur(s): Eida, Hok
  • Pagina's: 4
  • Soort: Luchtpostpapier
More in this category: « 1937-06-01 1937-06-18 »