1936-05-12

EIDA

12-5-‘36

Geliefden – Lisa is vandaag zuigeling af. Ik heb ongeveer niets meer, dus is het beter maar uit te scheiden. Axel voedde ik ook tot 7 maanden. Eerlijk is eerlijk!! – Ze krijgt nu beschuitpap – katjang idjoe pap (= voedzame maïzena), nasi tim – beschuitpap – andere pap. Ik hoop dat het haar goed bekomt. – Em en Dirk zijn hier. Echt plezierig dat ze nog gekomen zijn. Em kwam 1 dag vooruit, gister haalde ik haar van de trein, en een half uur later ging de trein naar Batavia van de Thungs uit Klaten, die tot dien bij ons logeerden. Dus een vlotte opeenvolging. Nanda Thung kwam donderdagmiddag en bleef dus enige dagen – we kenden elkaar alleen door briefwisseling en ze stuurde me beide keren bij Axel en Lisa een pakje. Hok kende haar uit Holland ook wel – We hebben erg plezierige dagen gehad, hoewel ik echt uitgeput was aan het eind [2] door haar drukke praten, hoewel zeer de moeite waard (± Tante Lyda!) – We zijn die avonden ook erg laat naar bed gegaan. En Em’s eerste avond hier deed ik niets dan gapen tot Em me naar bed stuurde! En vanmiddag heeft ons tweetal weer kans gezien ons uit de slaap te houden! – Vanmorgen deden Em en ik boodschappen en zaten in “het” hoekje bij Bogerijen! Het is zo merkbaar dat we elkaar vrij geregeld spreken en gesproken hebben, dat we direct contact hebben. Em is aardig dik haar hele lichaam, haar rug en gezicht, alles doet mee. Maar ze heeft keurige jurken, en ziet er best uit, zodat het best te dragen is. Ze kan nog enorm goed lopen. Gister kon ze van wandelen maar niet genoeg krijgen. Hoe is ’t mogelijk dat ze al over 14 dagen gaan. Een genoeglijk plan om allemaal samen naar Oma Rempt te gaan als ze aankomen. Em heeft ons hun a.s. auto beschreven. Ik kan jullie daarmee ook geluk- [3] wensen, geniet er maar goed van. – Wij zullen ze wel niet gaan wegbrengen, dat zullen wel veel andere mensen voor ons doen. Dan hebben we toch niks meer aan ze. Wanneer wij gaan, zijn ze vermoedelijk net weer terug; dus ons afscheid is maar voor 1 jaar. –

Em en Dirk kwamen net pas om half 10 thuis, ’t is nu half 11 en ze gaan weg. Ik had gedacht dat ze hier nog bij zouden willen schrijven, maar ze hebben al “gemaild”.

Mij rest weinig tijd. Ik omhels jullie van harte met een slaperig hoofd! Dag engeltjes – de volgende week weer beter!

Eida. [4]

HOK

G. Em en Dirk zijn nu hier, nadat we de drie vorige dagen Thung en zijn vrouw te logeren hadden. Het waren erg gezellige, maar ook vermoeiende dagen, zodat we wel wat slaap tekort gekomen zijn. Ze waren hier om een tehuis te zoeken voor hun zoon, die naar het Lyceum moet. Ik geloof, dat ze graag hadden, dat wij hun kind bij ons namen; ons huis is er jammer te klein voor. Wat hadden mijn en Thung’s ouders het gemakkelijker, toen ze een kosthuis voor ons moesten zoeken [EIDA die informeerden nl. niet naar milieu en behandeling!] – Em kwam gisteren alleen, vandaag is Dirk er ook. Zij logeren in Hotel Preanger. – Vandaag hebben ze me weer van een kies bevrijd, de zoveelste die eruit moest. Ik heb er niet veel meer over. In verlof zal ik me maar een nieuw gebit aanmeten. Dan ben ik van al dat gezanik bevrijd. – De vorige week zaterdag heb ik weer eens getennist. Ik had lichaamsbeweging nodig; ik werd hoe langer hoe suffer. Het is me heel goed bevallen, zodat ik er langzamerhand weer mee beginnen zal. – Em ziet er patent uit, zij is in haar gezicht wat voller geworden. – Axeltje werd gister uitgenodigd op een kinderpartij. Hij genoot volop. Er werden ook wat kinderfilms afgedraaid, hij begreep ze al zo’n beetje. Lisaatje zal binnenkort wel gaan zitten. Ze kreeg gister haar eerste jurkje aan.

Dag Hok.

 

Details

  • Plaats: Bandoeng, Ruysdaelweg 6
  • Auteur(s): Eida, Hok
  • Pagina's: 4
  • Soort: Luchtpostpapier
More in this category: « 1936-05-05 1936-05-19 »