1931-06-09

HOK

G. Het wordt nu al hoge ernst met de reis. De koffers zijn bijna of reeds weg. Hebt u niets vergeten! Aan boord hoeft u zich over niets zorgen te maken. Alles wordt voor u geregeld. De hutkoffers kunt u door een transportfirma van Batavia naar Bandoeng laten expediëren, de douane wordt ook door hen geregeld, wanneer u de sleutels maar aan de administrateur afgeeft. Het handigst is dat u de grote bagage door die firma, (ik geloof dat het Ruys is) laat vervoeren en dat u alleen de kleine koffers als handbagage zelf meeneemt, bijv. 2 fibers, u kent ze wel, die ik altijd op reis mee had. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren. U hoeft geen angst te hebben dat er iets uit de hutkoffers gestolen wordt, wanneer u de boven aanbevolen wijze opvolgt; ze zijn hier strikt eerlijk. Met ons gaat het als altijd erg goed, temeer nu we welkome logees verwachten!!!! Tine is nu weer te Batavia, jammer dat ze te laat terug ging, om mij er een lunch aan te bieden. Ik ben gisteren namelijk te Batavia geweest voor de dienst. Op één dag heen en terug; erg vermoeiend! We zullen samen wel bepraten, hoe u de dag hier moet indelen, en hoe u over de families verdeeld wordt. Indien mogelijk moet het toch zo ingepikt worden, dat u meer van Java ziet dan onze huizen alleen. Want die reis zult u wel niet dikwijls (!) doen. Dag Hok

EIDA

Geliefd drietal –

Nog enige verzoeken heb ik speciaal aan Moeder. Ingesloten blauw zijden lapje, is van de jurk die ik voor Anneke’s trouwen kreeg van het blousehuis! Een hele tijd heb ik er niet in gekund maar nu opeens is hij weer passend, alleen ontbreekt de langere rok, misschien heeft het blousehuis er nog wat van of anders het atelier. Ik heb wel ontdekt dat een vroegere helgroene baljurk van mij van hetzelfde goed is, maar ik ben bang dat ik die niet blauw zal kunnen krijgen en nu probeer ik het eerst langs jullie. De jurk is helemaal van die zijde. Ik vrees dat geen andere stof erbij zal passen. Misschien heeft het Indanthrenhuis het anders. Aan 1 el heb ik genoeg. En dan van die chrysanten, van het Indanthrenhuis ook graag 1 el, die jurk is ook nog zo netjes, als hetzelfde er niet meer is dan effen blauw zoals je laatst ook stuurde, alleen een wat andere kleur, niet dat allerdonkerste van het bloemenhart, liever dat van de blaadjes. Verder heb ik nog meer op mijn hart, als je tenminste wanneer de koffers weg zullen zijn nog een dagje kunt winkelen: graag 1 Felina bustehouder, maat 4 (die maat draag ik tenminste van Forma) zo mogelijk met maagstuk; in elk geval met achtersluiting of als je een andere stevige weet, houd ik me aanbevolen, hier in Indië heb ik alleen maar goeie met vóórsluiting gevonden. Als die met maagstuk duur zijn, dan maar zonder (hier kosten ze met maagstuk ƒ 4.25! zonder ƒ 1.60!) Daarom, maakte ik er zelf een maagstuk op. Ik heb een zware buste dus tule of kant kan ik niet gebruiken, die van katoen bevallen me heel goed. – En verder voor m’n [2] verjaardag b.v. wat modesnufjes! Een kralenketting vlak om m’n hals staat me erg goed, en dergelijke zulke dingen zie je hier niet. Of iets anders leuks. Ik doe je maar een idee aan de hand. Verder een stofje van het Indanthrenhuis met rood als hoofdkleur! ook voor m’n verjaardag, is niet te versmaden. Mamma zal het ook zeer op prijs stellen als je wat meebrengt, misschien een armband van iets moderne kralen of zo. Althans iets wat ze van hier niet kent. Een kleinigheidje maar, maar iets wat blinkt of schittert! Een moeilijke opdracht hè, ik lijk wel veeleisend, maar bij hen is het gewoonte wat mee te brengen, ook al kom je maar eventjes. Anneke krijgt zo’n merkwaardig buikje, net of ze een luchtballon heeft ingeslikt, bepaald een jongen hè! Ze heeft nu Miel Prager te logeren. Niets veranderd, vind ik hem.

Mamma is weer terug, weer onder dokters handen. Ik heb de dokter verzocht er nu spoed achter te zetten, omdat ze anders nog hier zit op 30 juli! Nee hoor, maak je niet ongerust. Ik zou het niks leuk vinden als ik niet al m’n aandacht aan jullie kon besteden en wij niet onder elkaar waren.

Die kopjes van Au Goût Artistique zijn toch bleu hè. Wij kregen ze van een zuster van Betsy Thung, we hebben ze toen niet uitgepakt geloof ik, vandaar dat jullie ze niet kent.

We wensen Emmelotje heel veel succes met haar examen, moge ze slagen en heel goed ook. Je bent toch de kraan van de familie dat je je hoofd in een bèta hebt omgeschakeld! We hopen dat Nic het ook gehaald heeft. 

Heel veel succes. Dag Eida.

Vergeet aan boord zonnebrillen en parasol niet. 

Hoe bevalt de Billivaccin?

Dag Eida.

Details

  • Plaats: Bandoeng, Berlageweg 3
  • Auteur(s): Eida, Hok
  • Pagina's: 2
  • Soort: Luchtpostblad
  • Bijzonderheden: Dubbelzijdig beschreven