1931-04-29

EIDA

29 april ‘31

Lieve Engelen –

Wat een dolle vliegmail! Nooit gedacht dat het werkelijkheid zou worden dat we jullie hier bij ons zouden zien en dan nog wel zo gauw al. Het .....dan fijn. Verbeeld je dat we zouden protesteren als we zo’n zaligheid toegeworpen krijgen! Het zal meer dan verrukkelijk zijn! – Zonde alleen dat we Emma nu niet te zien krijgen, maar zoals ik ook al in de mail schreef, dan heb jullie nog een dochter over als je thuiskomt, voor wie al jullie verhalen nieuw zijn. – We jubelen steeds, maken dikke plannen. De 7 punten zijn onweerlegbaar juist, we kennen ze al uit ons hoofd. Het is werkelijk ondenkbaar dat we jullie aan onze tafel zullen hebben, niet te geloven. – Anneke stuurde de brief met een briefje van haar erbij en ik las de hare eerst en begreep niet waar ze het over had! Het is werkelijk een meer dan goed idee. – We kunnen jullie meteen fijn veel opgeven om mee te brengen. Allereerst ons glaswerk:

4 gewone waterglazen merk August Stift (ƒ 0.75)

1 groen wijnglas Hoying merk August Stift

1 champagneglas merk August Stift

1 vingerkom

2 kopjes en schoteltjes van “au bon goût artistique” (of hoe hij heten mag), schoteltje gemerkt MZ Altrohlau CMR Cjechoslovakia 29 1310, kopje gelijk alleen 19 i.p.v. 29 1 dekschaal van ons eetservies Fortmann (HNC Schlaggenwald 12655)

1 grote ovale-hoekige vleesschaal, kleinste van de 3

4 kleine ovale schaaltjes

12 gewone glazen staafjes om door te zuigen voor kwast

1 houten lepelrekje voor in de keuken

.. el gordijnstof (als ik nog een snippertje staaltje kan vinden) van ’t Indantren huis

2 paar dunne donkere (niet zo donker als brons of donkerbruin, maar toch vooral niet licht, want ze verschieten hier gauw) fils d’écosse kousen. Zijn er goedkopere dan ƒ 2.-. Maar liefst wel sterk en toch dun. Bestaan er nog geen van Indanthren? Maat 9½.

1 pakje stopnaalden van verschillende grootten. Als Anneke het misschien vergeet te vragen. Ze zal het ook graag willen hebben. – Bijenkorf.

1 pak dunne roestvrije naaldjes, die van de Bijenkorf zijn fijn, met gouden oog. [2]

Ziezo, ik ben uitgeput, althans wat betreft onze wensen. O nee, alleen nog verzoek ik jullie mijn horloge, op ’t ogenblik in handen van Mevrouw Meyer, die in Hilversum bij Willy Snijders (!) is, weer mee te willen brengen. En wanneer je denkt dat de “Tijd” het voor niks zal doen, is het misschien beter het daarheen te brengen. [HOK Het horloge zou Mevrouw Meyer voor ons in Sneek in orde laten brengen. Het beste zou zijn dat u dat horloge van haar opvroeg en het maar bij de Tijd in reparatie gaf. Anders wordt het zo’n heen en weer gestuur van Sneek naar Den Haag.]

Kindertjes wat een pret! En nu eerst naar Soerabaja. Zus vindt het erg leuk dat ik eerst een week alleen kom (arme HOK)!

De cheque van Tante Leidie is net gekomen, heerlijk!

Henk Heyermans moest juist zondag naar Soerabaja en toen heb ik hem laten opbellen en zeggen dat ze direct een verlanglijstje moesten sturen want dat we anders niet kwamen en met succes! Haar wens is…. een theezeef!!

Wat dol dat jullie mijn verjaardag hier zullen zijn. Ik tref het toch maar!

Je ziet, wij verheugen ons net als jullie. Laat Vader nog maar eens met zulke reuze ideeën aankomen! Dag – Hok moet ook even juichen!

O ja, heb jullie geïnformeerd of je reductie krijgt als je heengaat met de Rotterdamse Lloyd en terug met de “Nederland”. Je krijgt toch immers 10% of zoiets? Vooral vragen.

Eida

HOK

G. Prachtig dat u komt, het zal u hier wel naar de zin zijn. Erg lumineus idee, we zijn er allen zeer verheugd over. Alleen Emma zullen we niet zien. Jammer. Informeert u vooral of wanneer u met de Rott. gaat en met de Nederl. terugreist – zoals uw plan is – u ook korting krijgt op de reis. Ik weet zeker dat korting gegeven wordt, indien u met een boot van dezelfde maatschappij binnen 1 jaar – terugreist.

Nu even over onze glazen: het merk is August Stift, gekocht bij Hoying, tekening als volgt.

[Tekening 1 waterglas en gegraveerde bovenrand]

bovenaan zulke velden over de hele omtrek, onderaan met 13 facetten over de hele omtrek

[Tekening 2 wijnglas]

bovenaan zelfde tekening als op tumbler, onderaan met facetten, kantje voet

[Tekening 3 vingerkom]

mist bovenaan streepjes, toen wij ze kochten waren de kommen met streep niet in voorraad, onderaan met 16 facetten

 

U treft hier de droge tijd, wat erg prettig is. Alleen in de Rode Zee zal het wel warm zijn. In de tweede klas zult u niet altijd aangenaam reisgezelschap vinden. Meestal middelbare ambtenaren, weinig ontwikkeld. Maar dat is voor u geen bezwaar omdat u toch getweeën bent.

Dag Hok.

EIDA

Hok drukt veel te hard voor een vliegbrief. Ik hoop dat jullie het toch kunt ontcijferen.

[Randje pag. 2]

Ook a.u.b. 1 el van ingesloten stof van Indanthren huis, als het er is.

Details

  • Plaats: Bandoeng, Berlageweg 3
  • Auteur(s): Eida, Hok
  • Pagina's: 2
  • Soort: Luchtpostblad
  • Bijzonderheden: Dubbelzijdig beschreven. 3x tekening pag. 2
More in this category: « 1931-04-28 1931-05-04 »