1929-05-03

HOK

Fluelen, 3 mei 1929. G. Nog steeds met het weer getroffen, gisteren met de boot naar Tellsplatte gegaan en vandaar te voet langs de Axenstr. Op de boot heerlijk, voortdurend zon. Eida herkende haar oude kennissen, kerk + chalet werden vanuit de verte gekiekt. Het was niets koud, alles is in bloei: appels, kersen, perziken. Wij zijn in hotel Fluelerhof afgestapt, waar u met de hele familie, inclus. de Cohennetjes thee gedronken hebben. Onze kamer ligt aan het meer, voor het eerst geen vaste wastafel. En de bedden zijn zo hoog als de Urirotstock, die ik gisteren gekiekt heb van de Axenstr. van dezelfde plek als op deze kaart, met Eida op de voorgrond. Deze kaart komt waarschijnlijk op Anneke’s verjaardag. Veel geluk met de oudste spruit:

EIDA

dat jullie vele volgende dozijnen jaren evenveel geluk aan haar mogen beleven als deze 2 voorbijgegane! Nu wat zakelijks: heb ik soms mijn tondeuse thuis laten liggen. Wil je hem dan naar Genua sturen, Hok scheert me dan zo lang wel! Misschien komt er nog meer bij voor het pakje, in Bellagio zullen we onze boel eens overzien. Vanmiddag zullen we daar aankomen ± half 4, fijn. Hier is het nog erg koud: fijn die dikke pyama en het hempje Maatje!! Kun je het verschil in onze handschriften zien, bijna verdwenen! Wat is het hier zalig om zo mooi te wandelen!

HOK

We vechten om de plaatsruimte; ik heb meer gekregen, dat komt omdat Eida niet etende kan schrijven. Dag, Hok.  Eida

Details

  • Plaats: Flüelen
  • Auteur(s): Hok Eida
  • Pagina's: 2
  • Soort: Prentbriefkaart
  • Bijzonderheden: Recto: 32383 Axenstrasse. Blick von der Gallerie auf Flüelen und Bristenstock. Met pijl door HOK: “Ons hotel”
More in this category: « 1929-05-02 1929-05-05 »